Deel dit bericht

Nieuws / Top Nieuws

Hoogvlieter en Bewonersinitiatief van het jaar 2018

Hoogvlieter en Bewonersinitiatief van het jaar 2018

U bepaalt wie 10 januari 2019 met de titel Hoogvlieter 2018 naar huis gaat. U kunt stemmen op de volgende 3 genomineerde Hoogvlieters :

 

Antilliaans Vrouwennetwerk

 

 

 

 

 

Carolyn Stewart, Grace Chippendale, Ada Rudolphina en Nana en Nina Volk van het Antilliaans Vrouwennetwerk koken al zeven jaar iedere maand een avondmaaltijd voor buurtbewoners. Ook verzorgen zij de jaarlijkse paas high tea en het kerstdiner voor senioren en invaliden. Elke maand bezorgen ze ruim honderd kinderen een mooie dag tijdens de carrousel in Villa Vonk. Carolyn Stewart, voorzitter van het netwerk: ‘We zetten ons met veel liefde in voor de mensen en de wijk. Je krijgt er een hoop voor terug; complimenten en blije reacties. Meer hebben we niet nodig.’

 

Bianca Dool

 

 

 

 

 

Bianca Dool van het team Tussenwater organiseert al acht jaar organiseert activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld het wijkfeest, Halloween, Sinterklaas en Kerstmis. ‘Ik regel dit natuurlijk niet alleen, maar samen met andere bewoners. Soms ook met basisschool ‘t Prisma. Volgend jaar bijvoorbeeld organiseren we samen een carnavalsfeest. Verder ben ik voorzitter van Buurt Bestuurt, help ik mee met de lichtjesavond en zit ik in de klankbordgroep verzakkingen Tussenwater.’

 

Martin de Graaf

 

 

 

 

 

Martin de Graaf is ruim vier jaar vrijwilliger in De Zevenspong. Hij regelt onder andere het hutten bouwen, de bingo en de disco voor mensen met een beperking. Hij maakt ook zelf de flyers van de activiteiten. Onlangs regelde hij voor de buurt een AED, een apparaat voor slachtoffers met een hartstilstand. ‘Ik doe het niet alleen, maar samen met de andere vrijwilligers. Elke keer weer geniet ik van de blije gezichten van de deelnemers. Prachtig!’

en u kunt stemmen op de volgende 3 bewoners initiatieven :

Diabetes-challenge
Huisartsen wandelen met oudere bewoners met diabetes uit hun praktijk. Hun motto is dat meer bewegen goed is voor de gezondheid. Aan het eind van de wandeling krijgen de mensen een kleine attentie.

Wijkactiviteiten Tussenwater
Team Tussenwater organiseert meerdere activiteiten voor de wijk (Halloween, Kerst en lichtjesparade). De bewoners zoeken voor jong en oud verbinding in de wijk en dragen op die manier hun steentje bij aan de leefbaarheid van de wijk.

Midzomerfeest (Taptoe / Vuurwerk) & Sinterklaas Intocht
Ieder jaar organiseert de Stichting Vrienden van Hoogvliet de taptoe en de sinterklaas intocht in Hoogvliet. Dat gebeurt altijd met veel enthousiasme en de stichting bereikt een grote groep Hoogvlieters.

 

ga naar www.hoogvliet.nl om uw stem uit te brengen

Deel dit bericht